top of page
Buscar
  • Foto del escritorAina Rovira

ELS NOSTRES FILLS ESMORZEN I BERENEN BÉ?

Actualizado: 11 abr 2019


L’actual canvi en els hàbits alimentaris i el fàcil accés a qualsevol aliment, suposen que estiguem substituint aliments saludables per altres que no ho són tant. Aquests aliments considerats de consum ocasional, segons recull l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són aquells aliments rics en greixos saturats, àcids grassos trans, sucres o sal, per tant, aliments amb un alt contingut calòric i alhora amb baix valor nutricional. Dit d’una altra manera, estem parlant d’aliments amb calories buides.


Segons informes de la Generalitat a Catalunya el 25,7% de la població infantil té sobrepès i el 16,8% obesitat. Són dades positives si comparem amb anys anteriors, tot i així ens indiquen que encara queda molt per fer amb l’alimentació dels nostres fills i filles.

L’esmorzar i el berenar són els àpats que contenen menys quantitat d’aliment, no obstant això, no els hi hem de treure importància. En el cas de l’esmorzar ens aportarà l’energia necessària per començar el dia i afrontar les primeres hores de la jornada escolar. Pel que fa al berenar aquest ens aportarà la vitalitat que ens farà falta per l’inici de les activitats extraescolars de la tarda i per continuar nodrint el nostre cos a l’espera del sopar.

En aquests àpats és quan la publicitat aprofita per bombardejar-nos de productes de l’estil “obrir i llest”, que requereixen mínimes preparacions i prometen ser una solució eficaç per aquestes hores on sempre anem amb presses.

En el pitjor dels casos, amb moltes preses, els hi donem un bric de suc de taronja per substituir la peça de fruita i d’acompanyament busquem un paquet de galetes del nostre rebost i llest. O bé els hi donem una poma i un entrepà de pa de motlle blanc sense crosta farcit de crema de xocolata i avellanes pensant que és el més saludable. El que ens podem trobar és que la poma torni a casa intacta i en canvi l’entrepà voli. El fet és que aquests aliments no cobriran les necessitats nutricionals d’un bon esmorzar o berenar i només ens aportaran una gran quantitat de calories buides. Haurem provocat una pujada sobtada de sucre amb una manca de vitamines i minerals essencials pel seu bon creixement.


En resum, escollim una fruita que sigui atractiva per ells, un grapat de fruits secs naturals, un entrepà integral i l’aigua com a beguda. Més fàcil i sa impossible!


Aina Rovira- Dietista i Nutricionista col·legiada nº CAT 1259





19 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page